Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

DDT Effectos especiales

David Marti

Narodil se v roce 1971 v Barcelon ve panlsku
DDT

David Marti pracuje v oboru zvltnch efekt ji 15 let. Pvodnho zmru stt se autorem komiks se rychle vzdal, a sice kdy zhldl
prvn st trilogie Star Wars a obzvlt film Seznam Adriana Messengera Johna Hustona, ve kterm se ve finle ada postav
odmaskuje. Pi prci v reklam se tenkrt zapsal do korespondenho kurzu maskrstv Dicka Smithe, m zskal skvlou prpravu pro
svou budouc kariru. Na potku 90. let Marti zaloil svou vlastn spolenost, DDT Efectos Especiales, vnujc se pevn reklam.
V roce 1994 uinil prvn krok smrem k filmu, kdy oslovil genilnho reisra Nacho Cerda s nvrhem, e se ujme designu mrtvoly -
stednho motivu krtkho filmu Aftermath, kter se stal hitem festival po celm svt. Ve stejn dob tak dohlel na zvltn
efekty pi vzniku snmku Atolladero Oscara Aibara. V roce 1994 se seznmil s Jaumem Balaguer, zzranm dttem panlskho
filmu, a spolupracoval s nm na dvou krtkch snmcch. O nkolik let pozdji se znovu seli pi naten t celoveernch film The
Nameless, Temnota a Fragile v produkci spolenosti Filmax International.
Pro stejn producenty pracoval na filmu Faust Briana Yuzny, Arachnid Jacka Sholdera, Dagon Stuarta Gordona, Hon na vlkodlaka Pa-
ca Plazy a El Corazn del guerrero Daniela Monzona. Krom tchto vrcholnch dl souasnho panlskho fantasy spolupracoval s
matadory souasn panlsk kinematografie: Pedro Almodvar, Julio Medem (Sex a Luca) a Alex de la Iglesia (Spoleenstv). Ned-
vno David Marti pracoval na snmku Doom Andrzeje Bartkowiaka, adaptaci oblben videohry (v produkci Universal), kde vytvoil a-
du per a zombi.
Vechna ta zvltn, propracovan, a monstrzn komplikovan stvoen Faunova labyrintu znamenala nejvt vzvu v Martiho kari-
e a tak pikov vkon. Po snmcch Princ bez krlovstv a Hellboy lo o tet spoluprci s Guillermem del Torem.

Pvodn lnek naleznete na adrese www.aerofilms.cz.


Filmografie : Make up efekty
Metamorfosis de Franz Kafka (1994) Talk to Her (2002)
Dr. Curry (1996) Darkness (2002)
Ugliest Woman in the World (1999) Bad Education (2004)
Heaven & Earth (1993) Doom (2005)
Sex and Lucia (2001) Pan's Labyrinth (2006)
Dagon (2001) Totenwackers, Los (2007)



Fotogalerie - Make up. Klikni na obrzek pro zvten

DDT David Marti - David Marti pracuje na animatronickm modelu vlka pro film Romasanta.
DDT Montse Rib - Davidova spolupracovnice s Pale manem z filmu Pans labyrint.
DDT Oscar - David a Montse s Oscarem za film Pans labirynt.

DDT Arachnid - Animatronick pavouk vytvoen pro film Arachnid.
DDT Arachnid - Animatronick pavouk vytvoen pro film Arachnid.
DDT Arachnid - Animatronick pavouk vytvoen pro film Arachnid.
DDT Arachnid - Animatronick pavouk vytvoen pro film Arachnid.

DDT Dagon - Nvrhy masek.
DDT Dagon - Nvrhy masek.
DDT Dagon - Modelovn jedn z masek.
DDT Dagon - Modelovn jedn z masek.

DDT Pans Labyrint - Hlinn nvrh Pale mana.
DDT Pans Labyrint - Nalepovn masky Pale mana na obliej herce.
DDT Pans Labyrint - Hotov obliejov maska.
DDT Pans Labyrint - Nvrh podoby Fauna.
DDT Pans Labyrint - Hlinn 3D model Fauna.
DDT Pans Labyrint - Herec testuje kostm Fauna.
DDT Pans Labyrint - Animatronick maska Fauna, na kterou se pilep latexov ke.

DDT Hellboy - Modelovn jizev na odlitku herce.
DDT Hellboy - Modelovn jizev na odlitku herce.
DDT Hellboy - Latexov pikldac maska se nalep herci na tlo.
DDT Hellboy - Pilepovn latexovch jizev na herce Ladislava Berana.
DDT Hellboy - Uml hlava pro scnu pitvy.





Zpt na hlavn stranu