Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Gary J. Tunnicliffe

Narodil se 27. nora 1968 v Burntwoodu v Anglii
Tunnicliffe

Garry Tunnicliffe se narodil v mal vesnice Burntwood v Anglii. Jeho otec byl elektrotechnik a matka ena v domcnosti. U od 8 let mi-
loval horrory a touil se stt hercem. Kdy se mu ale do rukou dostal asopis Fangoria pln efekt a masek, rozhodl se bt maskrem.
Zaal tvrd trnovat modelovn a maskovn na sv star seste. Ve 20 letech u ml velk portfolio kter poslal maskrovi Christopheru
Tuckerovi (Slon mu, Spoleenstv vlk). Chris si pozval Garyho dom a vysvtlil mu jak zlepit svou techniku. Dlouho si korespondovali a
pot spolu i spolupracovali na nkolika muziklech a Fantomu opery. Byla to ovem tvrd prce, Gary dlal sedm dn v tdnu za mlo pe-
nz a tak roku 1990 peel Gary do Pinnewood studii (Nco jako v USA Hollywood nebo uns Barranov), kde zaal pracovat pro Boba
Keena (Hellraiser) v jeho Image animation studiu. "Vichni jsme byli jako rodina a Keen byl jako n psn otec" k Gary. V roce 1993
odeel Gary do USA kde si otevel poboku firmy Image animation. Tam ho ekalo ho mnoho prce, protoe neml dn kontakty. "Byl
jsem dobr maskr ale prmrn socha a mal" k o sob Gary. Zaal se tedy uit u Gina Aceveda kter se ho ujal a nauil ho mnoho
postup a technik. V roce 1998 definitivn ukonil svou spoluprci s Keenem a otevel si sv vlastn studio Two hours in dark. inc kde
pozdji vznikly takov filmy jako Hellraiser tyi a osm, Ospal dra, Candyman, nebo Vymta bla Beginnig.




Filmografie : Make up efekty
Waxwork II: Lost in Time (1992) Wishmaster (1997) "Exorcist: The Beginning (2004)
Candyman (1992) Candyman: Day of the Dead (1999) Return of the Living Dead: Necropolis (2005)
Hellraiser III: Hell on Earth (1992) Fear and Loathing in Las Vegas (1998) Return of the Living Dead: Rave to the Grave (2005)
American Cyborg: Steel Warrior (1993) Mission: Impossible II (2000) X-Men: The Last Stand (2006)
Warlock: The Armageddon (1993) Dracula 2000 (2000) The Prophecy: Uprising (2005)
Lord of Illusions (1995) Mimic 2 (2001) Feast (2005)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995) Halloween: Resurrection (2002) He Was a Quiet Man (2007)
Hellraiser: Bloodline (1996) Dracula II: Ascension (2003) Autopsy (2008)



Fotogalerie - Make up. Klikni na obrzek pro zvten

Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Gary Tunnicliffe - f a majitel studia Two hour in dark. (Foto z filmu Krvav hostina)
Tunnicliffe Claire Jane Vranian - Manaerka a Garyho spolupracovnice u z Anglie.
Tunnicliffe Mike Regan - Pracuje s Grarym ji 10 let, potkali se brzy po Garyho pjezdu do USA.
Tunnicliffe Steve Lawrence - Steve vytv nvrhy masek.

Tunnicliffe Blade - Garyho tm pilepuje selu na elo jednoho z herc.
Tunnicliffe Blade - Na Garyho ele je dobe vidt jak je stela pilepen na hercov ele pod maskou.
Tunnicliffe Blade - Po zsahu do ela se herec nafoukne a exploduje, masku vymodeloval maskr Brian Wade.
Tunnicliffe Blade - Dal fze nafukujcho se herce, zatm jen z hlny, masku vymodeloval maskr Brian Wade.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Silikonov hlava jednoho z herc.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Gary zaliuje latexovou hru herce promnnho v upra.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Mu bez tve, modr barva se v postprodukci nahrad libovolnm pozadm.
Tunnicliffe Feast - Krvav hostina - Herec v kostmu monstra.
Tunnicliffe Feast - Krvav hostina - Herec v kostmu monstra.
Tunnicliffe Feast - Krvav hostina - Herci v kostmech monster.
Tunnicliffe Feast - Krvav hostina - Nkolik latexovch hlav monstra.
Tunnicliffe Feast - Krvav hostina - Gary a mal monstrum.
Tunnicliffe Feast - Krvav hostina - Gary a uml ruka jedn z perek.
Tunnicliffe Feast - Krvav hostina - Herec v kostmu odpov mezi natenm.


Filmografie : Hereck role
Dracula 2000 (2000) .... Dead Londoner Hellraiser: Hellworld (2005) .... Bound Cenobite
Halloween: Resurrection (2002) .... Officer Feast (2005) .... Mama Beast
No More Souls (2004) .... Pinhead Scream Awards 2006 (2006) (TV) .... Pinhead
Megalodon (2004) .... Grady Harper
Dracula III: Legacy (2005) .... Tommy


Fotogalerie - Hereck.

Tunnicliffe Northfork - Gary jako Falco.
Tunnicliffe Northfork - Kostm Falca, jak je vidt ve filmu.
Tunnicliffe Dracula: Legacy - Gary jako Tommy.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Gary jako kapitn.
Tunnicliffe Exorcist : The Beginning - Gary jako vojk.


Vdeo:
Gary vytv masky pro jeden z dl Hellraisera.



Zpt na hlavn stranu