wz

Gary J. Tunnicliffe

Narodil se 27. února 1968 v Burntwoodu v Anglii
Tunnicliffe

Garry Tunnicliffe se narodil v malé vesničce Burntwood v Anglii. Jeho otec byl elektrotechnik a matka žena v domácnosti. Už od 8 let mi-
loval horrory a toužil se stát hercem. Když se mu ale do rukou dostal časopis Fangoria plný efektů a masek, rozhodl se být maskérem.
Začal tvrdě trénovat modelování a maskování na své starší sestře. Ve 20 letech už měl velké portfolio které poslal maskérovi Christopheru
Tuckerovi (Sloní muž, Společenství vlků). Chris si pozval Garyho domů a vysvětlil mu jak zlepšit svou techniku. Dlouho si korespondovali a
poté spolu i spolupracovali na několika muzikálech a Fantomu opery. Byla to ovšem tvrdá práce, Gary dělal sedm dní v týdnu za málo pe-
něz a tak roku 1990 přešel Gary do Pinnewood studii (Něco jako v USA Hollywood nebo unás Barranov), kde začal pracovat pro Boba
Keena (Hellraiser) v jeho Image animation studiu. "Všichni jsme byli jako rodina a Keen byl jako náš přísný otec" říká Gary. V roce 1993
odešel Gary do USA kde si otevřel pobočku firmy Image animation. Tam ho čekalo ho mnoho práce, protože neměl žádné kontakty. "Byl
jsem dobrý maskér ale průměrný sochař a malíř" říká o sobě Gary. Začal se tedy učit u Gina Aceveda který se ho ujal a naučil ho mnoho
postupů a technik. V roce 1998 definitivně ukončil svou spolupráci s Keenem a otevřel si své vlastní studio Two hours in dark. inc kde
později vznikly takové filmy jako Hellraiser čtyři až osm, Ospalá díra, Candyman, nebo Vymítač ďábla Beginnig.




Filmografie : Make up efekty
Waxwork II: Lost in Time (1992) Wishmaster (1997) "Exorcist: The Beginning (2004)
Candyman (1992) Candyman: Day of the Dead (1999) Return of the Living Dead: Necropolis (2005)
Hellraiser III: Hell on Earth (1992) Fear and Loathing in Las Vegas (1998) Return of the Living Dead: Rave to the Grave (2005)
American Cyborg: Steel Warrior (1993) Mission: Impossible II (2000) X-Men: The Last Stand (2006)
Warlock: The Armageddon (1993) Dracula 2000 (2000) The Prophecy: Uprising (2005)
Lord of Illusions (1995) Mimic 2 (2001) Feast (2005)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995) Halloween: Resurrection (2002) He Was a Quiet Man (2007)
Hellraiser: Bloodline (1996) Dracula II: Ascension (2003) Autopsy (2008)



Fotogalerie - Make up. Klikni na obrázek pro zvětšení

Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Studio - Garyho studio Two hour in dark.
Tunnicliffe Gary Tunnicliffe - Šéf a majitel studia Two hour in dark. (Foto z filmu Krvavá hostina)
Tunnicliffe Claire Jane Vranian - Manažerka a Garyho spolupracovnice už z Anglie.
Tunnicliffe Mike Regan - Pracuje s Grarym již 10 let, potkali se brzy po Garyho příjezdu do USA.
Tunnicliffe Steve Lawrence - Steve vytváří návrhy masek.

Tunnicliffe Blade - Garyho tým přilepuje sřelu na čelo jednoho z herců.
Tunnicliffe Blade - Na Garyho čele je dobře vidět jak je střela přilepená na hercově čele pod maskou.
Tunnicliffe Blade - Po zásahu do čela se herec nafoukne a exploduje, masku vymodeloval maskér Brian Wade.
Tunnicliffe Blade - Další fáze nafukujícího se herce, zatím jen z hlíny, masku vymodeloval maskér Brian Wade.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Silikonová hlava jednoho z herců.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Gary zaličuje latexovou hruď herce proměněného v upíra.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Muž bez tváře, modrá barva se v postprodukci nahradí libovolným pozadím.
Tunnicliffe Feast - Krvavá hostina - Herec v kostýmu monstra.
Tunnicliffe Feast - Krvavá hostina - Herec v kostýmu monstra.
Tunnicliffe Feast - Krvavá hostina - Herci v kostýmech monster.
Tunnicliffe Feast - Krvavá hostina - Několik latexových hlav monstra.
Tunnicliffe Feast - Krvavá hostina - Gary a malé monstrum.
Tunnicliffe Feast - Krvavá hostina - Gary a umělá ruka jedné z příšerek.
Tunnicliffe Feast - Krvavá hostina - Herec v kostýmu odpočívá mezi natáčením.


Filmografie : Herecké role
Dracula 2000 (2000) .... Dead Londoner Hellraiser: Hellworld (2005) .... Bound Cenobite
Halloween: Resurrection (2002) .... Officer Feast (2005) .... Mama Beast
No More Souls (2004) .... Pinhead Scream Awards 2006 (2006) (TV) .... Pinhead
Megalodon (2004) .... Grady Harper
Dracula III: Legacy (2005) .... Tommy


Fotogalerie - Herecká.

Tunnicliffe Northfork - Gary jako Falco.
Tunnicliffe Northfork - Kostým Falca, jak je vidět ve filmu.
Tunnicliffe Dracula: Legacy - Gary jako Tommy.
Tunnicliffe Dracula 2000 - Gary jako kapitán.
Tunnicliffe Exorcist : The Beginning - Gary jako voják.


Vídeo:
Gary vytváří masky pro jeden z dílů Hellraisera.



Zpět na hlavní stranu