wz

K.N.B FX Group

Robert Kurtzman - Narozen 25 Listopadu 1964 v Crestline, Ohio, USA
Howard Berger - Narozen ???
Greg Nicotero - Narozen 15 Března 1963 v Pittsburghu, Pennsylvania, USA
Knb fx

Společnost K.N.B.FX Group.inc byla založena někdy v roce 1988 Howardem Bergerem, Gregem Nicoterem a Robertem Kurtzmanem. Od té
doby se tato zpočátku malá společnost vypracovala na jedno z největších a nejuznávanějších studií na maskérské efekty na světě. Za dobu své exi-
stence se studio podílelo na více než 600 filmech, pro které vytvořili desetitisíce masek a efektů. Mezi filmovými fanoušky se najde asi jen málokdo
kdo by neznal filmy jako Evil dead 2 a 3, Tanec s vlky, Spawn, Od soumraku do úsvitu, nebo Kill Bill či Hostel.
Spolešnost K.N.B FX sídlí v Kalifornii, ale natáčí po celém světě. Howard Berger a jeho tým byl nedávno také v ČR kde natáčel horror Hostel.
V současnosti firmu vlastní jen Howard Berger a Greg Nicotero, Robert Kurtzman z Kalifornie odešel do rodného Ohia kde založil novou společ-
nost Precinct 13 Entertainment ,kretá se zabývá různými druhy efektů, včetně maskérských a skvěle se jí daří. (Robert je mimochodem skvělý
režisér, režíroval například dnes již kultovní horror Wishmaster a nově pak filmy Burried alive a The Rage).
Jen pro zajímavost, společnost K.N.B dělala masky do všech filmů Quentina Tarantina, od Reservoir dogs, až po jeho poslední film Grindhouse.




Filmografie : Make up efekty
Night Angel (1989) Vampire in Brooklyn (1995) Phantasm IV: Oblivion (1998)
Halloween 5 (1989) In the Mouth of Madness (1995) The Faculty (1998)
Dances with Wolves (1990) Village of the Damned (1995) From Dusk Till Dawn 2 (1999)
Tales from the Darkside(1990) Skinner (1995) House on Haunted Hill (1999)
Bride of Re-Animator (1990) Lord of Illusions (1995) End of Days (1999)
Misery (1990) Xena: Warrior Princess (1995) The Green Mile (1999)
The People Under the Stairs (1991) Four Rooms (1995) Crocodile (2000)
Reservoir Dogs (1992) From Dusk Till Dawn (1996) Ghosts of Mars (2001)
Army of Darkness (1992) Scream (1996/I) Bubba Ho-tep (2002)
Maniac Cop 3 (1993) Spawn (1997) Minority Report (2002)
Body Bags (1993) Wishmaster (1997) Kill Bill (2003)
Creepshow (1982) Sleepwalkers (1997) House of Wax (2005)
Jason Goes to Hell (1993) Scream 2 (1997) Land of the Dead (2005)
Hercules a Amazon Women (1994) Vampires (1998) The Hills Have Eyes (2006)
New Nightmare (1994) The X Files (1998) The Hitcher (2007)



Fotogalerie- Make up. Klikni na obrázek pro zvětšení

KNB Howard Berger - Jeden ze spolumajitelů studia Knb fx.
KNB Greg Nicotero - Jeden ze spolumajitelů studia Knb fx.
KNB Robert Kurtzman - Spoluzakladatel, dnes již majitel vlastního studia Precinct 13 Entertainment .
KNB Howard a Greg - Několik cen které studio získalo.
KNB Howard Berger - Howard s Oscarem za film Letopisy Narnie v roce 2006.

KNB Kill Bill - Falešná hlava Luci Liu vyrobená studiem Knb pro scénu její smrti ve filmu Kill Bill.
KNB Letopisy Narnie - Howard a jeho štáb s animatronickou hlavou lva Aslana.
KNB Letopisy Narnie - Animatronická hlava lva Aslana.
KNB Nevěsta Re-animátora - Knb fx vytvořily bizzarní masku pro nevěstu Re-animátora.
KNB Nevěsta Re-animátora - Knb fx vytvořily bizzarní masku pro nevěstu Re-animátora.
KNB Fakulta - Modelování animatronického monstra pro film Fakulta.
KNB Fakulta - Modelování animatronického monstra pro film Fakulta.
KNB Fakulta - Modelování animatronického monstra pro film Fakulta.
KNB Fakulta - Barvení animatronického monstra pro film Fakulta.
KNB Fakulta - Barvení animatronického monstra pro film Fakulta.
KNB Fakulta - Barvení animatronického monstra pro film Fakulta.
KNB Fakulta - Hotové monstrum pro film Fakulta.
KNB Duchové Marsu - Greg a efekt letící useklé hlavy (Tyč se smaže přes počítač).
KNB Duchové Marsu - Gregova falešná useklá hlava.
KNB Duchové Marsu - Greg během líčení jedné z hereček.
KNB Shaun of the dead - Umělá hlava pro hororovou komedii Shaun of the dead.
KNB Shaun of the dead - Greg přidává krev do falešného zranění.
KNB Shaun of the dead - Co dodat :).
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta v grafickem programu Zbrush.
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta v grafickem programu Zbrush.
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta v grafickem programu Zbrush.
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta v grafickem programu Zbrush.
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta - Zahrál si ho Greg Nicotero.
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta v grafickem programu Zbrush.
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta v grafickem programu Zbrush.
KNB Hills have eyes - Návrh mutanta v grafickem programu Zbrush.
KNB Hills have eyes - Modelace tváře mutnta jménem Cyst.
KNB Hills have eyes - Modelace tváře mutnta jménem Cyst.
KNB Hills have eyes - Maska mutanta Pluta se skládala z několika částí. Začalo se pleší....
KNB Hills have eyes - ....poté se nalepila brada.......
KNB Hills have eyes - .....střední část nosu.....
KNB Hills have eyes - .....oči a líce nakonec.
KNB Hills have eyes - Všechny části masky se musí perfektně spojit tak, aby nebyl spoj patrný.
KNB Hills have eyes - Nanese se základní vrstva tělové barvy.
KNB Hills have eyes - Airbrushí se nastříkají jemné detaily.
KNB Hills have eyes - Nakonec se nalepý vlasy.
KNB Hills have eyes - Troškou slyzu z oka se nic nepokazí.
KNB Hills have eyes - Pro scénu s probodnutím Plutova hrdla byla vytvořena animatronická figurína.
KNB Hills have eyes - Umělý dvojník je od herce k nerozeznání.
KNB Hills have eyes - Umělé zuby pro Lizarda, výčnělek nahoře nadzvedl ret a vytvořil efekt rozštěpu rtu.
KNB Hills have eyes - Lizard s umělým chrupem.

Greg Nicotero : Herecké role
Day of the Dead (1985) -Pvt. Johnson The Demolitionist (1995) -Elevator Punk Land of the Dead (2005) -Bridgekeeper Zombie
Night of the Creeps (1986) -Extra From Dusk Till Dawn (1996) -Sex Machine's Buddy The Hills Have Eyes (2006) -Cyst
Intruder (1989) -Townie In Car House on Haunted Hill (1999) -Rollercoaster technician Cemetery Gates -Stoner Dude Michael
Body Bags (1993) - Man with Dog Cursed (2005) -Man pushing Dracula's coffin




Vídeo:
Reportáž ze studia K.N.B FX v Angličtině. .

6 videí z výroby masek pro Land of the dead."

Hudební video z natáčení Evil dead 2."

Zpět na hlavní stranu