Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Matthew W. Mungle

Narodil se v roce 1956 v Durantu ve stt Oklahoma
Mungle

Pro eskho divka je tento tvrce specilnch efekt znm pevn dky jeho prci na detektivnch serilech Kriminlka Miami, Nev York
a Las Vegas. Jeho portflio je ovem daleko ir. Vytvoil napklad masky pro seril Akta X, nebo filmy Deep blue sea, Tajemstv loskho
lta, nebo Charlieho andlci 2.
Jako vtina maskr i Matthew se zaal ji v rannm vku zajmat o horory a filmov monstra. V roce 1977 definitivn piel do Hollywoodu
kde zaal pracovat pro maskra Joe Blasca. Tam se snail nauit co nejvce maskrskch postup, od klasickho len a po latexov masky.
Jeho snaha se mu vyplatila, dnes je povaovn za jednoho z nejlepch Hollywoodskch maskr a obas dokonce pod maskrsk kurzy.
Matt se me pynit jednm Oscarem za spoluprci s G. Cannomem na horroru B. Stockers Dracula a temi nominacemi. Jeho zatm posledn
prce je na ji zmnn srii detktivek C.S.I.
Tajemstv dsivch efekt je toiv v detailech. Plastikov busty lid, jejich tv zkivil dsiv pohled do vrahovch o. Rozezan nebo ohoe-
l lidsk tla vech vk a pohlav, na nich vis zbytky zuhelnatlch at Utopen novorozenci, lid v rznch stadich rozkladu. V Mathewov
pracovn to vypad pesn jako na "mst inu", kter ek na policejn ohledn A k tomu je teba pipost vemon druhy nad, tuby ba-
rev, silikonu, nhraek i pravch lidskch vlas.
"Pedtm, ne zanu dlat poadovanou figurnu, musm si nastudovat pslunou literaturu," k Mathew, kter kvli svmu zamstnn pracuje
s morbidnmi fotografiemi z mst skutench zloin. "Je stran, co doke udlat jeden lovk druhmu. Pi na prci musme ztvrnit vechny
podoby lovka od jeho nsiln smrti po rozklad. Kdy se na sebe namaskovan figuranti podvaj, udl se jim zle." Pesto Mathew dl pes-
n tu prci, jakou chtl. Kdy byl mal, byl pmo posedl horory jako Frankenstein nebo Fantom Opery.
Na detailech obt zloin, kter Kriminlka Las Vegas pozvedla na hlavn motivy vtiny zbr, samozejm nepracuje sm. "Z tch hektoli-
tr krve, i kdy karovan, mi nen moc dobe," svil se.
Pohled pod Mathewovy ruce, to je jako zastnit se zabijckho bsnn masovho vraha v temn sluji pln hrzy. "Vidte, a j pitom nesn-
m krev," k s smvem Mathew, kouzelnk s kulisami mrtvol.
"Ostatky zetlelch lidskch tl, to je mj kadodenn chleba," k Mathew Mungle (50), hlavn "trika" populrnho americkho megaserilu.

Pvodn lnek a fotografie vyly v asopise Blesk.




Filmografie : Make up efekty
Edward Scissorhands (1990) The Lost World: Jurassic Park (1997) "CSI: Crime Scene Investigation" (2000)
Dracula (1992) Know What You Did Last Summer (1997) "The X Files"(13 episodes, 2001-2002)
Heaven & Earth (1993) Fear and Loathing in Las Vegas (1998) Frida (2002)
Natural Born Killers (1994) Doctor Dolittle (1998) X-Men: The Last Stand (2006)
Dumb & Dumber (1994) Psycho (1998) The Omen (2006)
Liz: The Elizabeth Taylor Story (1995) Deep Blue Sea (1999) Spider-Man 3 (2007)
The Glimmer Man (1996) Species (1995) Love in the Time of Cholera (2007)
Ghosts of Mississippi (1996) The Flintstones in Viva Rock Vegas (2000) Untraceable (2008)



Fotogalerie - Make up. Klikni na obrzek pro zvten

Mungle Kriminlka L.V - Fotky masek k lnku o efektech na serilu Kriminlka Las Vegas.
Mungle Kriminlka L.V - Fotky masek k lnku o efektech na serilu Kriminlka Las Vegas.
Mungle Kriminlka L.V - Fotky masek k lnku o efektech na serilu Kriminlka Las Vegas.
Mungle Kriminlka L.V - Fotky masek k lnku o efektech na serilu Kriminlka Las Vegas.
Mungle Kriminlka L.V - Fotky masek k lnku o efektech na serilu Kriminlka Las Vegas.
Mungle Kriminlka L.V - Fotky masek k lnku o efektech na serilu Kriminlka Las Vegas.
Mungle Kriminlka L.V - Fotky masek k lnku o efektech na serilu Kriminlka Las Vegas.
Mungle Kriminlka Miami - Mrtvola vyroben z Bavlny, tkaniny a latexu nabalench na umlou kostru.
Mungle Kriminlka Miami - Tlo tto holiky bylo odlito z iv hereky a hlava vymodelovna podle fotky. Nakonec se ve
spojilo a odlilo ze silikonu, uvnit je tuh kostra vyroben z PVC.
Mungle Kriminlka Miami - Dal Mattova figurna ze silikonu.
Mungle Kriminlka Miami - Dal Mattova figurna tla oranho ralokem.
Mungle Deep blue sea - Matt pipravuje efekt ukousnut ruky. Nahoe gumov dvojnk herce.
Mungle Psycho 1998 - Masky pro remake filmu psycho.
Mungle Stihoruk Edward - Prbh len a hotov maska Johnyho Deepa. Masku aplikoval Mungle a maskrka Ve Neill
Mungle Tajemstv loskho lta - Silikonov tla herc, v levo uprosted proces barven.





Zpt na hlavn stranu