wz

Rick Baker

Narozen 8 Prosince 1950 v Binghamtonu, New York, USA
Rick Baker

Jiz jako dite byl fascinovan priserami, netvory a hlavne gorilami. Kdyz mu bylo 10 let rozhodl se, ze svuj zivot zasveti vrobe fantasknich monster a priser.
Jeho prvni inspirace byla "Famous monsters of filmland" Foresta Ackermana. S vyrobou masek zacinal doma, az pozdeji se dostal jako zamestnanec k legende
filmoveho maskerstvi Dicku Smithovi, kde se naucil vse pro budouci praci. Dnes je Rick majitel firmy Cinovation studio, kde pracuje 150 zamestnancu se
specializaci na filmove efekty a masky. Firma je velice uspesa a podilela se na takovych filmech jako napriklad Muzi v cernem, Gorily v mlze a mnoho
jinych. Rick Barker je take drzitelem 6 oscaru, coz je zatim nejvic, kolik kdy jeden masker ziskal.
Rick je zenaty, ma zenu Silvii a Dve dcery Veronicu a Rebecu.



Filmografie : Make up efekty
The Thing with Two Heads (1972) Captain EO (1986) Mighty Joe Young (1998)
Cop Killers (1973) Harry and the Hendersons (1987) Nutty Professor II (2000)
Schlock (1973) "Werewolf" (1987) How the Grinch Stole Christmas (2000)
Autobiography Miss J.Pittman (1974) Coming to America (1988) Planet of the Apes (2001)
It's Alive (1974) Gorillas in the Mist (1988) Men in Black II (2002)
King Kong (1976) Gremlins 2: The New Batch (1990) The Ring (2002)
Star Wars (1977) Body Bags (1993) The Haunted Mansion (2003)
The Incredible Melting Man (1977) Wolf (1994) Hellboy (2004)
It Lives Again (1978) Ed Wood (1994) Cursed (2005)
The Howling (1981) Batman Forever (1995) The Ring Two (2005)
Incredible Shrinking Woman (1981) The Nutty Professor (1996) Click (2006)
American Werewolf in London (1981) The Frighteners (1996) Enchanted (2007)
Videodrome (1983) Escape from L.A. (1996)
Michael Jackson's Thriller (1983) Ghosts (1997)
Legend of Tarzan, Lord of the Apes (1984)Men in Black (1997)



Fotogalerie- Make up. Klikni na obrazek pro zvetseni

První masky Prvni masky - Zde jsou jedny z prvnich masek, ktere Rick vyrobil v 16 letech.
První masky Prvni masky - Tahle maska je zhruba z roku 1971 a jeji vyroba vysla na 500 dolaru.
Videodrome Videodrom - Tady Rick prilepuje umele bricho na telo herce Jamese Woodse, ze ktereho mu bude vytazena videokazeta.
Videodrome Videodrom - Hotovy efekt pouzity ve filmu Videodrome.
Thriller Thriller - Maska vlkodlaka aplikovana na oblicej M. Jacksona.
Thriller Thriller - Hotova maska z filmu The Triller M. Jacksona.
The Ring1 The Ring - Rick Baker dokoncuje prace na masce, pro film Kruh.
Tarzan Tarzan - Rick Baker Mezi herci v kostymech opic behem nataceni filmu Tarzan.
Tarzan Tarzan - Maska opice z filmu Tarzan.
American verewolf American verewolf - Rick pracuje na masce pro "snovou" scenu z filmu American verewolf.
American verewolf American verewolf - Rozpracovana maska vlkodlaka.
funhouse Funhouse - Modelovani masky pro film Funhouse z roku 1981.
funhouse Funhouse - Hotova maska pro film Funhouse.




Filmografie : Herecke role
Thing with Two Heads (1972) - Gorilla How the Grinch Stole Christmas (2000) - Puppeteer
King Kong (1976) - King Kong Planet of the Apes (2001) - Old Ape #2
Star Wars (1977) - Cantina alien Men in Black II (2002) - MIB Agent Pasove kontoly
Kentucky Fried Movie (1977) - Dino King Kong (2005) - Pilot
Incredible Shrinking Woman (1981) - Sidney
Thriller (1983) - Zombie opening crypt door
Into the Night (1985) - Drug Dealer

Fotogalerie -Herec.

King Kong King Kong - Rick Baker v kostymu King konga.
Planeta opic Planeta opic - Masker Jamie Kelman vytvari masku "stare opice" na obliceji Ricka Bakera.
Planeta opic Planeta opic - Rick Baker v kostymu "stare opice".


Filmografie : Ceny a nominace
Autobiography Miss J.Pittman (1974) - Emmy Men in Black (1997) - Oscar
American Werewolf in London (1981) - Oscar How the Grinch Stole Christmas (2000) -Oscar
Harry and the Hendersons (1987) - Oscar
Ed Wood (1994) - Oscar
Nutty Professor (1996) - Oscar

Fotogalerie - Civilni.

Baker s oscarem Oscar - Rick Baker a Gail Ryan dostali oscara za film Grinch.
Baker s rodinou Rodina - Rick Baker s rodinou.
King kong King Kong - Rick Baker a Andy Serkisanem na premiere filmu King Kong 2005.
Baker Rick Baker - Rick Baker.
Baker na obalce Casopis - Rick Baker na obalce casopisu Makeup artist s postavami z filmu Muzi v cernem 2.


Videa:

Masky pro film "Triller M.Jacksona" .

Masky pro film "Ed Wood" .

Rick predvadi postupy pri vyrobe masek .

Rick dela vlastni Halloweenovy make up .

Vice informaci o Ricku Bakerovi najdete zde:
Bonus k dvd filmu Wolf man.


Zpět na hlavní stranu