wz

Steve Johnson

Narodil se v roce 1961 v Hustonu ve státě Texas
Johnson

V Kalifornsém Sun Valley sídlí společnost X-FX, jež vyrábí nadpřirozené bytosti a zvláštní efekty. S dvacítkou zaměstnanců zde Steve Johnson dává
průchod své morbidní fantazii a všichni se tím dobře živí. Na policích v pracovně má kusy lidských těl, po zemi se válejí zohavené mrtvoly a v koutech
postávají zrůdy. Sny milovníků hororu se tu stávají skutečností. "Pokud umne návštěvníci blednou hrůzou, je to důkaz, že svou práci dělám dobře",
prohlašuje s pyšným úsměvem Johnson.
Řemeslu se vyučil u špičkového Hollywoodského maskéra Ricka Bakera. S jeho doporučením začínal v produkcích Johna Carpentera a Joea Danteho.
O pár let později s Bakerem spolupracoval znovu, jako vedoucí technik se podílel na horrorové komedii "Americký vlkodlak v Londýně". Za masku
obludy a jení proměny získal Bakerův tým Oscara. V polovině 80. let hledal majitel firmy Boss film Robert Edlung šéfa pro vznikající creature shop.
Rozhodl se pro méně známého nadějného Johnsona. Ten mohl v novém postavení už snadno prosadit své představy. S úspěchem je předvedl v Kroti-
telých duchů a predátorovi.
Založení vlastní dílny X-FX (1986) slybně odstartovaly zakázky k Noční můře v Elmstreet 4, hřbitovu domácích zvířat a Návratu oživlých mrtvol 3.
"Vyloženě mě těší máchat si ruce v latexu a krvavě rudé barvě", říká johnson. Právě děsivé masky dodávají hororům specifickou atmosféru."

Púvodní článek vyšel v časopise Cinema (Součást článku o filmu Mutant/Species).




Filmografie : Make up efekty
Ghost Busters (1984) Innocent Blood (1992) Bad Moon (1996)
Fright Night (1985) Highway to Hell (1992) "The Shining" (1997)
Big Trouble in Little China (1986) Pet Sematary II (1992) Virus (1999)
Poltergeist II: The Other Side (1986) Return of the Living Dead III (1993) Blade II (2002)
Dead Heat (1988) Brainscan (1994) War of the Worlds (2005)
The Abyss (1989) Night of the Demons 2 (1994)
Howling VI: The Freaks (1991) Species (1995)
To Save a Child (1991) Lord of Illusions (1995)



Fotogalerie- Make up. Klikni na obrázek pro zvětšení

Studio Studio - Budova studia X-FX v Sun valley v Kalifornii.
Studio Krotitelé duchů - Hliněné návrhy ducha přezdívaného "Slimer" vytvořil S. Johnson.
Studio Krotitelé duchů - Herečka se obléká do kostýmu Slimera pro film Krotitelé duchů 2.
Studio Krotitelé duchů - Herečka vedle animatronického kostýmu slimera.
Studio Pavučina snů - Modelování jednoho z vetřelců pro film Dreamcatcher.
Studio Pavučina snů - Jedna z loutek aliena během natáčení filmu. Černé tyče se později digitálne smažou
Studio Pavučina snů - Páky kterými se obládají pohyby loutky, podobně jako brzdy u kola.
Studio Americký vlkodlak - Steve pracuje na masce rozpadajícího se obličeje jednoho z herců.
Studio Blade 2 - Hliněná modelace jednoho z upírů.
Studio Blade 2 - Steve ukazuje vnitřnosti pro scénu pitvy jednoho z upírů.
Studio Blade 2 - Odlitek těla herce bude sloužit jako předloha pro jeho gumového dvojníka.
Studio Blade 2 - Forma pro gumové tělo, uvnitř je jako výztuž kovový skelet.
Studio Blade 2 - Čerstvě vytažené gumové tělo z formy se musí první očistit .....
Studio Blade 2 - ....poté se nabarví tělovou barvou ......
Studio Blade 2 - ....a nakonec se přidají vlasy a vousy.
Studio Blade 2 - Každý vlas a vous je zvlášť vpraven do kumového těla speciální jehlou.
Studio Blade 2 - Animatronický vnitřek dvojníka jedné z upířích obětí.
Studio Blade 2 - Na animatronický skelet se natáhne latexová nebo silikonová kůže.
Studio Blade 2 - Kůže se poté nastříká Airbrushí na barvu totožnou s hercovým odstínem.
Studio Blade 2 - Modelování hlavy jednoho z upírů.
Studio Blade 2 - Modelace a forma pro "vystřelující" jazyk upíra.
Studio Blade 2 - Animatronická hlava upíra ovládaná servomotorky.
Studio Blade 2 - Vnitřek animatronické hlavy upíra. Umělá kůže se přilepý na pohyblivé části simulující svaly.
Studio The Stand - S.Johnson, S.King a J.Landis během natáčení filmu Svědectví.
Studio The Stand - Johnson a několik gumových těl použitých ve filmu.
Studio The Stand - Práce na masce démona.




Vídeo:

Přeměna moderátorky v démona" .

Více informací o Steve Johnsonovi najdete zde:
Bonus k dvd Blade 2.
Bonus k dvd Virus.


Zpět na hlavní stranu